Mágneses géllakk

Mágneses géllakk – a látványos fényjáték bajnokai. Nem idén tört be a körömlakk-trendbe a mágneses vonulat, de időről időre hangsúlyt kap ez a különleges megjelenést biztosító termékcsoport. Amikor pár évvel ezelőtt elkezdtek hazánkba beszivárogni a mágneses lakkok, sajnos gyakran futhattunk bele abba, hogy nem vagy nem úgy működnek, ahogy kellene.

Azóta azonban nem csak egyre szélesebb kínálatból válogathatunk, hanem egyre magasabb minőségűek ezek a termékek, így jobban bízhatunk abban, hogy nem fogunk csalódni. (Azért érdemes fórumokon tájékozódni mielőtt befektetünk egy ilyen lakk vásárlásába, hiszen általában picivel drágábbak, mint a szimpla termékek.)

A mágneses lakkok működése azon alapul, hogy a festékbe vastartalmú szemcséket kevernek, amelyeket ha száradás előtt erős mágnes hatásának teszünk ki, azok bizonyos alakba rendeződnek, így adott mintát mutatnak a száradás után. A lakkot általában alapozólakk-rétegre érdemes kenni, mert erős vagy sötét árnyalatokban gyártják. Két réteget viszünk fel a mágneslakkból, de az elsőt nem mágnesezzük, csak a tökéletes fedés miatt kell.

Mágneses géllakk

A második lakréteget kissé bővebb festék mennyiségből kivitelezzük, és a száradás előtt fölé tartjuk a mágnest, vigyázva, hogy ne érjünk a még képlékeny lakkréteghez. A használati utasítás szerinti ideig tartsuk felette a mágnest, majd hagyjuk megszáradni, és végül rögzítsük színtelen fedőlakkal.

Van, hogy a mágnest a lakkhoz mellékelik, és előfordul olyan is, hogy külön kell megvenni. Minden mágnes más alakzatot képes előhozni, attól függően, hogy milyen formájú.

Mágneses géllakk

A mágneses géllak felvitele a többi zselélak alkalmazásához hasonló lépésekben történik. Az előkészítés után egy rétegben visszük fel a géllakkot, majd egy mm távolságra a felülettől, pár másodpercig odatartjuk a mágnest. Ez után rögtön a lámpába tesszük és megköttetjük a lakkot.

A körmöket egyenként tudjuk csak elkészíteni! A körmöket egyenként rövid kötési idővel lámpázzuk (30 mp), majd a végén tegyük vissza a kész kezünket egy 2-3 perces végső kötési időre.