5 tipp a tartós körömlakkozáshoz

5 tipp a tartós körömlakkozáshoz. A körömlakkozás sok nő életének szerves része. Ezzel együtt a legtöbben lázasan kutatják az igazán tartós manikűr elkészítésének titkát.

Persze logikus lenne a gél lakk, illetve a műköröm, mint megoldás, de sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy a saját körmükkel, otthon tudják megoldani ezt a kérdést.

tartós körömlakkozás
tartós körömlakkozás

5 tipp a tartós körömlakkozáshoz?

Ráadásul mindkét módszernek megvan az a „hátránya”, hogy ha ezt választja az ember, akár hetekig kell ugyanazt a manikűrt viselnie, ezt pedig nem biztos, hogy szeretnénk.A körömlakkozás sok nő életének szerves része, ezzel együtt a legtöbben lázasan kutatják az igazán tartós manikűr elkészítésének titkát. Persze logikus lenne a gél lakk, illetve a műköröm, mint megoldás, de sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy a saját körmükkel, otthon tudják megoldani ezt a kérdést. Ráadásul mindkét módszernek megvan az a „hátránya”, hogy ha ezt választja az ember, akár hetekig kell ugyanazt a manikűrt viselnie, ezt pedig nem biztos, hogy szeretnénk.

Íme 5 tipp a tartós körömlakkozáshoz, hogy házilag is szép, igényes, tartós körmöket varázsolhassunk magunknak:

  1. Készítsd elő rendesen a körmeidet! Ezt a lépést szinte mindenki kihagyja, pedig nagyon fontos! Profi munkát csak olyan körmökön lehet végezni, amelyek rendesen elő vannak készítve. Reszeld le, polírozd, és némi alapozó lakk használata sem árt. Tisztítsd meg a körmeidet minden apró szennyeződéstől!
  2. Több rétegben vidd fel a lakkot! Bár ezt talán sokaknak nem kell mondanunk, a teljesség kedvéért azért álljon itt: a körömlakkot 3 rétegben célszerű felvinni, hogy elérjük a megfelelő színhatást. Ne akarjunk időspórolás céljából kevesebb réteget felvinni, mert nem lesz szép az eredmény. A szép körmökhöz bizony idő kell.
  3. Használjunk fedőlakkot! Igen, még egy réteg, de fontos réteg. A fedőlakk megvédi a színt adó körömlakkot, ezért nagyon fontos a használata. Sokkal tartósabbá teszi az egész manikűrt, ha használod, tovább marad a lakkod szép, nem fog lepattogni fél nap után.
  4. Minden száradjon meg rendesen. Gyakori hiba, hogy türelmetlen az ember, és még nem száradt meg teljesen az előző réteg lakk, de már keni a másikat. Nos, ez nem egy okos gondolat, mert ha nem száradnak meg rendesen a rétegek, egy jól irányzott mozdulattal elkenhetjük az egészet, és kezdhetjük elölről. Így pedig máris nem spóroltunk az idővel, hanem sokkal később fogunk végezni.
  5. Minőségi körömlakkot használ! Nem lehet elégszer elmondani: ne várj csodát a 200 forintos körömlakkoktól, amik sokszor már akkor ragadnak, mikor először nyitod ki őket. Minőségi lakkal sokkal szebb és tartósabb eredményt kapsz!