Géllakk szett: melyik a legjobb választás?

A géllakk – mivel eléggé meghatározott kellékek kellenek az elkészítéséhez és az eltávolításához – a világon mindenhol kapható szettben, ez természetesen nem a mi találmányunk. Most sorra vesszük, hogy az egyik hazai kereskedő kínálatában milyen géllakk szett az, amit érdemes lehet választani akár otthoni használatra is.

A géllakk szett összeállítása azonban általában változik, ugyanakkor legtöbbször egy márka (vagy egy géllakk márka és egy kiegészítő márka termékeit tartalmazzák). Ez azért nagyon fontos, mert ezek a szerek egymással biztos, hogy jól fognak együtt működni, nem lesz bajod a tapadási nehézségekkel, fellevegősödéssel vagy a leoldással pusztán a nem megfelelő párosítás miatt.

A szettek alapból négy fő csoportra oszthatók. Vannak a sima, One step géllak szettek, a Thermo géllakk szettek és a leoldó szettek is.

Melyik géllakk szett a legjobb választás?

Az első csoportban eszerint lehet különbség az összeállítások között, hogy tartalmaznak-e UV-lámpát, és ha igen, milyen erősségűt. A műszaki cikk jelenléte, illetve változatai természetes módon elég nagy különbséget jelentenek az ár tekintetében. Általában azt szoktuk mondani, hogy otthoni munkához elég a kisebb erősségű lámpa is, de ha értékes az időd, választhatsz nagyobbat is. A kisebb méretű szettek általában egy-két színt tartalmaznak a lakkzseléből, ezen felül lakkzselét, nail prepet, fixálót, buffert, reszelőket, narancspálcát és szálmentes papírtörlőt találhatsz bennük. Lehet találni ennél kisebb és olcsóbb szettet is a piacon, de ha nulláról indulsz, nem érdemes szegényesebb készlettel belevágni.

Géllakk szett – mitől lesz több, mint a többi?

Innen többféle útját lehet választani a szettek bővítésének. Van, ahol az előkészítők számát növelik, van ahol az eszközök számát bővítik (reszelőkkel, ecsetekkel), és van ahol a géllakkok színválasztékát emelik. Vannak olyan – már inkább prémiumba hajló – készletek, amelyek egyben tartalmazzák a felvitel és az eltávolítás eszközeit is (vagyis az alapkészleten kívül tulajdonképpen egy lemosó készletet is beletettek). Az igazán gondos, prémium összeállítású szettekben ezeken felül találhatsz extra körömápoló (körömerősítő, körömágypuhító) termékeket, és a mintázáshoz szükséges díszeket, csíkokat, eszközöket is. A céljaid és igényeid szerint böngészd át mindig alaposan a kínálatot, mielőtt választasz!