Hogyan mintázzuk a géllakkos körmöket?

Azoknak akik jó ötletnek és hasznos terméknek találják a géllakkos körmöket, előbb-utóbb biztos, hogy eszébe jut, hogy hogyan lehet ezen mintákat elhelyezni, ha nem elégszünk meg a teli színekkel és a felületi strukturáltsággal.

A géllakkos körmökre való mintázásban két nagy csoportot különböztethetünk meg. Az egyik, amikor csak géllakkot (akár többféle színben) használunk, esetleg különféle rátéteket választunk hozzá vagy 3D-s díszeket alkalmazunk. A másik, amikor a géllakk réteget csak alapnak alkalmazzuk és hagyományos lakkréteget vagy különféle mintákat teszünk rá.

A géllakkos köröm önmagában elég jól „manipulálható”, hiszen csak az UV-lámpa alatt köt meg, így a felvitel után bátran próbálkozhatunk az önmagával való mintázással. Természetesen figyelembe kell azt vennünk, hogy a lámpázás előtt a géllakk réteg képlékeny, így csak olyan minták játszanak, amelyek elkészítése ezt kihasználja. Cseppentsünk bele más színű géllakkot, ha akarjuk „márványozzuk el”, vagyis tűvel húzzuk el a színeket stb. A lámpázás előtt kell beillesztenünk a rátéteket és a 3D-s díszeket is.

Géllakkos körmök

Sokan vannak, akik a kedvelt márka kínálatában nem találnak olyan árnyalatokat, amelyek igazán tetszenek, vagy olyan gyűjteményük van hagyományos lakkokból, amelyet sajnálnának kárba veszni a géllakkra való áttérés után.

Van egy jó hírünk! A géllakkot bármikor tekintheted kiváló alapnak a mintázásra, és gyakorlatilag az összes eddigi körömmintát elkészítheted rajta otthon.

Az eljárásban érdemes azonban figyelembe venni, hogy géllakk alapra dolgozol, méghozzá úgy, hogy az alapréteget lámpával fixálod, arra jön a sima lakkal készült minta, amelyet hagysz teljesen megszáradni, majd az egész tetejére fényzselé, és ismét egy lámpázás. Így szép és tartós eredményt érhetsz el.

Miért jó a géllakkos körmöket sima lakkal mintákkal ellátni?

Azért, mert évezheted a géllakk minden előnyét: kitölti az egyenetlenségeket, sima és szép formájú körmöket varázsol az ujjaidra és főleg rendkívül tartós. Fontos, hogy a mintát fényzselével fejezd be, hiszen ez tovább növeli a tartósságot és a kevésbé masszív sima lakkot is fixálja, védi.