Körömdivat idén ősszel

Körömdivat idén ősszel – Lassan hűlni kezd az idő, megváltoznak a fények és beköszönt az ősz. Nézzük, ebben a megváltozó világban milyen lakkokat használjunk és milyen körömfestéseket készítsünk magunknak, hogy továbbra is trendik legyünk, és bátran villoghassunk.

Kezdjük azzal a színnel, amely egyfolytában divat, de egyik évben sem ugyanolyan mint az előzőekben. Számtalan árnyalata létezik, de nem csak ez okozza azt, hogy megunhatatlan. A piros! A szín, amely tavaly a vibráló narancsos árnyalat felé tett kirándulást, most ismét visszatér az alvadó vér árnyalatához. Kissé perverznek tűnhet egyeseknek, de a vörös (vagy vörös tartalmú) körömfestéshez idén nagyon trendi „hullasminket” párosítani, amelynek egyik fontos összetevője a belső szemzugba felvitt vörös szemfesték.

Folytassuk az évek óta divatos szürkével! A teli szürke flekk a körmökön már kevésbé divat (azért a nagyon világos még mindig menő), az idei trend, hogy egyszerre szerepeltetünk a kezeinken többféle árnyalatú szürkét. Ezt megtehetjük „áttűnő” sávokkal, ombre módszerrel, vagy úgy, hogy minden körmünkön más ás más teli színárnyalatot viszünk fel. További trükközési lehetőség rejlik a felületek váltogatásában (matt, fényes, csillámos stb.)

Körömdivat idén ősszel

Érdekes kifutása a pasztell-trendnek, hogy idén nagyon divatos a bőrszín-árnyalatok szerepeltetése a körmökön. Nem feltétlenül a saját bőrszínünké (általában egy-két árnyalattal sötétebbet választanak), de ne ijedjünk meg a világos színárnyalatoktól télen sem, hisz ez a divat.

Bizony, bizony, idén is trendi a fekete, a dark, és a nagyon-nagyon sötét színárnyalatok. Minden színnek a feketés verzióját választva semmiképpen sem vetődhetünk árnyékra, azaz hajrá éjkék, wengéfa-barna, malachitzöld ésatöbbi!

Hát persze, hogy nincs még vége a metál-őrületnek sem! Persze ősszel és télen érdemes a dark színek metál árnyalatai között válogatni, de higgyétek el, ez sem szűkíti be a palettát, sőt! Apró- és nagy szemcsés, aranyos, ezüstös, rezes, gyöngyházas vagy színjátszós – csak győzzetek mindet kipróbálni!

Trendi minták és technikák idén telén

A legfontosabb amit tudnunk kell az idei őszi-téli körömminta trendről, hogy rendkívül színes és tiritarka. Aki nem az egyszínű körömfestést választja, az kösse fel a gatyát, mert nem fogja győzni összeválogatni a színeket! Az összeállítás lehet az őszi erdő színeiben, de választhatjuk éppen a nyári naplemente árnyalatait is (sunset körömfestés). Nézzük sorban!

Körömdivat idén ősszel – színes foltok

Azért választottuk ezt összefoglaló névnek, mert az alap a színes flekkek együttes használata, az, hogy milyen mintázatban visszük fel csak másodlagos kérdés. Lehetnek a körmök csíkosak hosszában vagy keresztben, esetleg átlósan. Lehetnek egyenes vagy hullámvonal szélűek. A színeket felvihetjük foltokban vagy pöttyökben, esetleg ide-oda tolt francia vonallal. Mit értünk ez utóbbin? Hogy a francia körömvégcsík lehet keskeny vagy vastag, akár egészen lecsúszhat a köröm felezővonaláig.

Körömdivat idén ősszel

A foltos trend kiválóan megfér a negative space maradandó térhódításával, így a natúr alapra is kerülhetnek színes foltok, sávok és pöttyök, persze csak úgy, hogy az kivillanjon. Ezen a vonalon (mármint az alapvillantó trendben) idén nagyon menők a szögletes, geometrikus minták: az alapra rajzolt egyszem háromszög vagy az azt behálózó vonalak.

Festészet a körmökön

Vagyis a pacsmagok ideje! Monet vagy Pollock, te döntsd el, vagy csak válassz egy pacsmagolási technikát és csináld! Jövő héten mi is mutatunk párat, addig keress vissza, mert itt is volt már szó ilyesmiről!

A francia manikűr sem a régi már

Van egy rossz hírünk: az örök divat francia ugyan idén is trendi, de csak egyetlen változata nem menő az eredeti. Legyen vastag végű, legyen „pántos” (azaz teli vége mellett fusson külön vékony vonal), legyen többsávos, vagy éppen formabontó alakú (háromszögben, négyszögben, hullámvonalban végződő), bármilyen csak ne a hagyományos!

Körömdivat idén ősszel – sunset painting

A naplemente színei a körmökön a téli időszakban visszahozzák a nyár melegét. Használd a perzselő árnyalatokat a fentebb leírt minták bármelyikében és szupertrendi leszel!

Fekete-fehér, igen…. IGEN!

Természetesen idén is nagyon divatos ez a két szín együtt, de most egyáltalán nem tilos a kiegészítő színek használata. A szürke flekk rendkívül mutatós, de bátran beemelhetjük a sminkünk egyik meghatározó színét is kiegészítőként.