Mindent a géllakkozás menetéről

Az előző posztjainkban a legfontosabb kérdések megválaszolásával megalapoztuk a géllakkozás módjaival való megismerkedésünket, most nézzük részletesen, hogy hogyan is történik pontosan ez a művelet. A lépések leírása során rávilágítunk annak a különbségeire, hogy új géllakk vagy javítás/pótlás készítése a cél.

A géllakk felvitelét minden esetben a körmök előkészítése előzi meg. Ha natúr körmökre dolgozunk, ez egy alapos körömkefélős kézmosást jelent először. A következő lépés a körmök kialakítása lesz, figyelembe véve, hogy a géllakk nem alkalmas arra, hogy a körmeink hosszát növelje.

Ha már van géllakk a körmeinken és esetleg efölött lakkréteget is viselünk, akkor azt mossuk le körömlakklemosóval. (Ha a lakkréteg fölött fényzselé van, amelyet lámpával fixáltunk, sajnos nem tudjuk szépen megújítani, ezért teljes egészében le kell mosni, és a lentebb leírtak szerit nulláról kezdeni a lakkozást.)

Mindent a géllakkozás menetéről

Ha ezzel elkészültünk, buffertömb segítségével bolyhozzuk fel a körmünk teljes felületét. Ügyeljünk rá, hogy ne sértsük meg és ne reszeljünk le túl vastag réteget belőle, de arra is figyeljünk, hogy mindenhol bolyhos legyen, hiszen arra jobban tapad a bonder. Ha fenn akarjuk hagyni a körmökön a korábbi géllakk réteget, akkor vékonyítsuk el kicsit, különösen a körömágy felé, majd annak felületét is bolyhozzuk fel a polírozóval. A bolyhozást a vegyi előkezelés követi.

Először a géllakkozás menetének egyik legfontosabb lépéseként kenjük fel a nail prep-et, amelynek feladata a gombásodás megelőzése, a fölösleges víz elvonása, illetve a körömben fennálló PH-érték kiegyensúlyozása. Felkenés után meg kell száradnia mielőtt belekezdünk géllakkozásba. Egyébként ezek felvitele után már ne nagyon nyúljunk a körmökhöz, hiszen az ujjunk tapintásától zsíros lesz, illetve por kerül bele, ami elveszi a tapadást.

A tényleges géllakkozás menete

Ezután jön a bonder felvitele. Ennek feladata szintén a tapadás fokozása. A bonder már fényre köt, ezért a felvitel után fél percig lámpázzuk. A bonder megkötése után jön egy réteg színtelen alapozó, ezt is lámpázzuk. Ez után több választás is van. Ha hagyományos körömlakkozáshoz készítünk géllakk alapot, akkor jöhet még egy színtelen réteg, lámpa és kész. Vannak, akik a két színtelen közé szeretnek egy vagy két réteg halvány rózsaszín géllakkot is felvinni, mert ha nem színes fedőréteget teszünk rá, hanem negative space mintát vagy elszórt csillámokat, esetleg vonalakat (vagyis kilátszik az alap), akkor szebben mutat.

Ha nem alapozásnak szánjuk a géllakkot, akkor a színtelen alapozóra jön egy réteg színes lakk, majd lámpa, majd újabb réteg, igény esetén ebben helyezhetünk el kristályt, glittert, 3D-díszt, majd ismét lámpázzuk. Végül fényzselé koronázza meg a művet, és azt is lámpázzuk.