Gyors tippek és trükkök otthoni körömdíszítésre

Új hobby az otthoni körömdíszítés? Alapvetően sokan vagyunk, akik szívesen járnak el körmöshöz, hogy hetente-kéthetente újabb és újabb körömcsodával örvendeztessük meg magunkat.

Otthoni körömdíszítés, sokszor azonban nem kapunk időpontot akkorra, amikorra szeretnénk, vagy éppen csak szeretnénk kipróbálni, mire vagyunk képesek mi magunk, otthon.

Otthoni körömdíszítés
Otthoni körömdíszítés

Hacsak nem gyakoroltuk már sokat az otthoni körömdíszítést, kezdetnek mindenképpen egyszerűbb, gyorsabban megvalósítható ötletekkel érdemes próbálkozni. Ezek is lehetnek nagyon látványosak, még akkor is, ha némelyik ötlet kissé viccesnek, vagy amatőrnek tűnik. Alapvetően sokan vagyunk, akik szívesen járnak el körmöshöz, hogy hetente-kéthetente újabb és újabb körömcsodával örvendeztessük meg magunkat.

Műkörmös vs otthoni körömdíszítés?

Sokszor azonban nem kapunk időpontot akkorra, amikorra szeretnénk, vagy éppen csak szeretnénk kipróbálni, mire vagyunk képesek mi magunk, otthon. Hacsak nem gyakoroltuk már sokat az otthoni körömdíszítést, kezdetnek mindenképpen egyszerűbb, gyorsabban megvalósítható ötletekkel érdemes próbálkozni. Ezek is lehetnek nagyon látványosak, még akkor is, ha némelyik ötlet kissé viccesnek, vagy amatőrnek tűnik.

Otthoni körömdíszítés
Otthoni körömdíszítés

Ha gyorsan kell díszíteni, ezeket a tippeket vesd be az otthoni körömdíszítésben:

  • Matricák. Ha teljesen kezdő vagy nulla rutinnal, vagy ha nagyon kevés az időd, a matricák jó barátaid lehetnek. Nincs más dolgod, minthogy egy tetszőleges színnel kilakkozd a körmeidet, majd száradás után ráragaszthatod a matricákat. Hogy az így kapott mintákat megvédd a külső hatásoktól, és egységesebbé tedd a körmöd felszínét, a végén az egészet kend át fedőlakkal. Mivel sokféle matrica kapható, a lehetőségeid végtelenek.
  • Díszítéshez vegyél tollat! Ha már megpróbálkoznál magadnak rajzolni néhány mintát, semmiképpen se az ecsettel tedd! A körömdíszítő tollakkal sokkal könnyebben, szebben és precízebben lehet dolgozni, még akkor is, ha nincs túl nagy gyakorlatod. Próbáld csak ki, meglátod, hogy hatalmas a különbség a körömlakk ecsetéhez képest! Sokkal profibbak lehetnek az alkotásaid, hiszen a toll eleve vékonyabb, mint az ecset, kisebb a hibázási lehetőség.
  • Segítenek a sablonok. Ha magadtól még nem vagy elég ügyes a rajzolásban, a sablonok nagyon sokat segíthetnek abban, hogy szép, szabályos, és legfőképpen egyforma mintákat pingálj a körmödre. A használatuk egyszerű: az alapszín felkenése után a sablont a körmödre helyezed, és egy másik színnel befested a mintát, majd a száradást követően fedőlakkot kensz rá. Annyi a nehézsége, hogy nem mindegy, mennyi lakkal kened fel a mintát, rá kell érezned, hány rétegben lesz szép.

Az otthoni körömdíszítés még akkor is érdekes hobbyd lehet, ha nincs nagy kézügyességed. Használj matricákat, díszeket vagy akár sablonokat.

Minden héten új körömdíszítés = otthoni körömdíszítés. 🙂