Tartós körömlakk mennyi ideig bírja?

Tartós körömlakk? Aki rendszeresen lakkozza a körmét, annak egészen biztosan fontos, hogy tartós körömlakkot használjon a művelethez. Csakhogy ilyet nem feltétlenül könnyű találni, sok tartósnak hirdetett lakk ugyanis silány minőségű, és az első napon lepattogzik. Persze vannak trükkök, sőt, adott esetben inkább szükséges lépések, amik fontosak ahhoz, hogy a lakk sokáig fent maradjon. És vannak olyan megoldások, amik valóban tartósak, és egészen biztosan nem fognak lepattogni hetekig.

Géllakk

Tartós körömlakk
Tartós körömlakk

Természetesen a géllakk az, amivel hetekig nincs gondod, csak a lenövésre kell figyelni. Legtöbb esetben ezt profira szokták bízni, de ha nagyon elszánt vagy, és sok a szabadidőd, valamint bele tudsz fektetni egy nagyobbacska összeget, akkor akár magadnak is megtanulhatod elkészíteni a géllakkot. Eleinte persze nem lesz olyan, mintha szalonban csinálták volna, de minden egyes alkalommal egy kicsit jobban sikerül, és elég gyorsan belejöhetsz annyira, hogy egyszerűbb mintákat már simán megoldhatsz magadnak.

És mi a helyzet a „sima” lakkokkal?

A sima körömlakkok esetében természetesen olyan tartósságot azért nem várhatunk, mint egy géllakknál. Itt legjobb esetben is napokról beszélhetünk, de arról is csak abban az esetben, ha körültekintően választjuk ki a körömlakkot, és használunk fedőlakkot is. A fedőlakk nagyon sokat segít abban, hogy valóban tartós legyen a szín, és ne jöjjön le egyből, amint valamilyen külső hatás éri. Jóval tovább maradhat szép a manikűr a fedőlakk használatával, mégis sokan hagyják ki ezt a lépést – itt követik el a második legnagyobb hibát.

Az első hiba pedig a körömlakk kiválasztása szokott lenni. Nem, a 200 forintos körömlakk akkor sem tartós, ha az van ráírva. Ha már kipróbáltad, te is tudhatod, hogy az első fürdés után már le is van pattogva. Fedőlakkal talán egy nappal meg tudod hosszabbítani az élettartamát, de ez sem biztos. Ahhoz, hogy a szín valóban tartós legyen, minőségi körömlakkra van szükség, és minőségi fedőlakkra. Ha ez megvan, nem lesz olyan problémád, hogy lepattog a lakkod, és akár 3-5 napig is szép maradhat a körmöd.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük