Japán manikűr

A japán manikűrt előszeretettel alkalmazzák azok, akik szeretnének szép, igényes körmöket, és a természetes módszerek hívei. Ez ugyanis egy olyan eljárás, mely polírozáson alapul, és melynek során kizárólag természetes anyagokat juttatnak a körömlemezbe, hogy az egészséges, ápolt és szép legyen.

Japán manikűr
Japán manikűr

Japán manikűr, bár azt hihetnénk, valami manapság divatos, viszonylag új irányzatról van szó, ez nem így van: a japán manikűr körülbelül 400 éves múltra tekint vissza. A japán arisztokrata hölgyek nagy gondot fordítottak a körmeik ápolására, ez tulajdonképpen jó mutatója is volt egy ember társadalmi helyzetének. A természetesnek ható, rózsaszínes fény, és az egészséges csillogás kifogástalan külsejű körmöket eredményez, ezt a titkot pedig nemrégiben újra felfedezték.

Nemcsak szép, egészséges is

A japán manikűr nagy előnye, hogy amellett, hogy a körmünknek szép külsőt kölcsönöz, egészségessé, erőssé is teszi, köszönhetően a méhviasznak, amit beledolgoznak a körömbe. Nem kell mellékhatásoktól, káros hosszú távú következményektől tartanunk, ugyanis az eljárás minden lépése kíméletes és természetes, így ártani semmiképpen sem tudunk a körmeinknek.

Ha ne szívesen költjük a pénzünket, és múlatjuk az időnket a körmösnél, magunk is beszerezhetünk komplett japán manikűr készletet, részletes leírással, és minden szükséges termékkel, illetve eszközzel. Mindemellett az első egy-két alkalommal érdemes lehet szakemberrel megcsináltatni az eljárást, hogy lássuk, milyen eredményt kell kapnunk, enélkül ugyanis nehezen ítélnénk meg, hogy mindent jól csináltunk-e.

Az eljárás első lépése, hogy bufferrel felbolyhozzuk a köröm felületét. Csak az első alkalommal kell ezt az egész körömmel eljátszani, később elég a lenőtt részen. Nagyon vékony körmök esetén ezt elhagyhatjuk, bár segíti a hatóanyagok beszívódását. A második lépés a krém felvitele a polírozótömbbel. A harmadik lépés a por felvitele, ami egy másik fajta bufferrel történik. Az eredmény azonnal látható: egészséges, szép, természetesen csillogó körmök.

Próbáld ki te is a Japán manikűrt.