Miért fontos a rendszeres manikűr?

Rendszeres manikűr? Nagyon sok embernek, főként nőnek okoz problémát, hogy csúnyák a körmei, hiába a szorgalmas otthoni manikűrözés.

Rendszeres manikűr? Legtöbben egyébként éppen ezért döntenek úgy, hogy inkább műkörmöt viselnek. Egyszerűen megunják, belefáradnak az évekig tartó harcba a szép körmökért, aminek mégis az a vége, hogy mindig letörik, beszakad, és vissza kell vágni. Persze elég sok esetben megelőzhető lenne ez a probléma, ha az érintettek legalább néha elmennének egy profi manikűröshöz, aki elmondaná, mit használjanak, és időnként komolyabb kezelésben részesítené őket.

manikűr
manikűr

Manikűr nélkül a csúnya kezek ápolatlanságra utalnak

Persze sokszor van oka annak, hogy valakinek nem szépek a körmei (pl. vitaminhiány), illetve a körmei körül sebes, csúnya a bőr, de valljuk be: a legtöbb embert nem érdeklik az okok, csak a látvány van előttük. Ebből pedig sajnos azonnal ítélkeznek. Hajlamosak az emberek ápolatlannak, igénytelennek tartani, ha nem szépek a kezeid, a körmeid. A kezünkkel érünk hozzá másokhoz – te örülnél neki, ha olyan ember érne hozzád, akinek a keze taszító érzést vált ki belőled? Nos, ezzel mindenki így van. Éppen ezért a manikűr a többi emberből kiváltott benyomás miatt is fontos.

Megelőzhető problémák rendszeres manikűrrel?

Sok olyan probléma előzhető meg a rendszeres manikűrözéssel, ami már nemcsak kellemetlen, kínos, hanem esetleg fájdalmas is, és egészségügyi szempontból is problémás. A gyulladt körömágy, a körmök benövése a kézen is létezik, csak jóval ritkább, mint lábon. Ha rendszeresen manikűröztetsz (és pedikűröztetsz), akkor ezek a kellemetlenségek nem fognak zavarni, hiszen már csírájában elfojtja őket a szakember, aki úgy kezeli a körmeidet és a körülöttük lévő bőrt, ahogyan azt kell.

manikűr

Ha olyan problémád van, mint például a körömgomba, akkor is fontos, hogy szakember kezei közé kerülj. Az ő kezelése és javaslatai alapján sokkal hamarabb szabadulhatsz meg ettől a betegségtől, mintha otthon kísérletezgetnél a különböző szerekkel. Tedd meg magadnak azt a szívességet, hogy nem hagyod eldurvulni a körömproblémákat, kérj rendszeresen segítséget a körmeid ápolásához! Alkalmazd rendszeresen a manikűrt!

manikűr