Műköröm egészségügyi okokból?

Műköröm egészségügyi okokból, amikor műkörömről beszélünk, az esetek többségében a hosszú, díszített körömcsodák jutnak az eszünkbe, amiket pusztán divatból visel a nők többsége, vagy mert nincs kedve hetente többször foglalkozni a sajátjával.

Műköröm egészségügyi okokból:
Az igazság az, hogy legtöbben valóban azért hordunk műkörmöt, mert egyszerűen nem tetszenek a saját körmeink, és mert olyan díszítést nem biztos, hogy hetente többször meg tudnánk magunknak csinálni. Nem ritka ugyanakkor, hogy nem pusztán a divat a motiváló erő, hanem valamilyen egészségügyi problémát próbál elfedni az ember a műkörömmel. A valódi köröm gyógyul a műköröm alatt, közben pedig nem kell szégyenkeznünk a látvány miatt. Teljesen logikus megoldás, mégis kicsit meglepődünk, ha hallunk róla.

Jótékonyan eltakarja a körömgombát

A körömgomba elég csúnya tud lenni, ezért teljesen érhető, hogy nagyon sokan szégyellik. Nem éppen ideális megoldás műkörömmel elfedni a szellőzés miatt, de ha figyelünk arra, hogy olyan műkörmöt tegyünk fel, ami nem károsítja az igazi körmöt, és nem gátolja a gyógyulását, akkor nem lesz baj. Tartós megoldások helyett viszont olyat válasszunk, ami ideiglenes, és bizonyos időközönként le kell szedni.

Jótékonyan eltakarja a körömgombát
Jótékonyan eltakarja a körömgombát

Helyettesíti az igazi körmöt

A köröm bizonyos külső traumák hatására leeshet: valamilyen nehéz tárggyal rácsapunk az ujjunkra, vagy odacsukjuk egy ajtóhoz. Ez azonkívül, hogy roppant fájdalmas, azzal a kellemetlenséggel is jár, hogy a leesett köröm helye nem egy szép látvány, míg az új köröm megnő (ha megnő – olyan is van, hogy örökre el kell búcsúznunk tőle). Ilyenkor egy szép, természetesre épített műköröm jótékonyan elfedi a hiányt.

Műköröm egészségügyi okokból
Helyettesíti az igazi körmöt

A lábon is előfordulhat

A lábkörmök a szűk cipőknek köszönhetően elég gyakran töredezettek, beszakadnak, vagy annyira picik, hogy szinte groteszk látványt nyújtanak, és lehetetlen velük bármit is kezdeni. A körömgomba ráadásul itt a leggyakoribb. A csúnya lábkörmöket éppúgy el lehet fedni műkörömmel, mint a kéz esetében. Ha úgy érezzük, szükségünk van egy kis tunningolásra a szandálos időszakban, műkörömmel megoldható.

A lábon is előfordulhat
A lábon is előfordulhat

Műköröm egészségügyi okokból