Zselés műköröm előnyei

Zselés műköröm előnyei. Amikor első alkalommal döntesz úgy, hogy  műkörmöt szeretnénk viselni, rögtön egy nehéz kérdéssel találod szemben magad: zselés műköröm vagy porcelán?

Zselés műköröm előnyei? Van ugyanis több lehetőség, zselés, porcelán, épített, tippes stb., és aki nem nagyon jártas ebben a világban, az nem biztos, hogy könnyen meg fogja hozni ezt a döntést.

A rossz hír, hogy leginkább kipróbálás útján lehetne meghatározni, hogy kinek mi válik be jobban, előre nem nagyon fogod tudni megjósolni, hogy mit fogsz szeretni.

Zselés műköröm előnyei:

Vannak persze alapvető tulajdonságai az egyes típusoknak, amik picit megkönnyítik a döntést. És persze nem is egy életre szóló választás ez, szóval ha mégsem jön be, majd legközelebb a másik fajta mellett teszed le a voksodat. Az alábbi cikkben igyekszünk némi segítséget nyújtani a műköröm típusának kiválasztásához azzal, hogy a zselés műkörmöt mutatjuk be kicsi részletesebben.

A zselés műköröm előnyei
A zselés műköröm előnyei

A zselés műköröm előnyei? Tippes vagy épített?

Amikor zselés műkörömről beszélünk, valójában két típusról is szó lehet: a tippesről és az építettről. Hogy éppen melyiket lehet alkalmazni, az nagyban függ a meglévő körmeid aktuális állapotától. A tippes akkor jó, ha a saját köröm annyira rövid, vagy egyéb okból annyira rossz állapotban van, hogy nem lehet közvetlenül rá építeni. Hátránya, hogy ha elenged a ragasztás, leesik a köröm. Ahhoz, hogy a tipp használatát el lehessen kerülni, kell egy alap hossz, és egy jó állapotú köröm. Az épített körmöt később csak töltögetni kell. Ez meglehetősen strapabíró, és sokáig szép marad.

A tippel további probléma, hogy sérülés, odaütés esetén könnyen lejöhet a tipp, vele az egész köröm. Ez nem azt jelenti, hogy a körmös rosszul rakta fel, sajnos ez egy ilyen műfaj. Az épített zselés ezért sokkal tartósabb, így ha kezdetben nem is elég hosszú hozzájuk a saját körmöd, érdemes megnöveszteni, hogy átválthass erre a fajtára. Látványra egyébként mindkét típus szép és igényes, csak az építettel talán egy kicsit bátrabban, felszabadultabban mersz mozogni, mert jóval kevésbé kell félned attól, hogy lejön.

A zselés műköröm előnyei
A zselés műköröm előnyei

A jól megépített zselés műkörömnek nagy előnye a tartósság.