Hogyan fessünk leveles körmöket?

Hogyan fessünk leveles körmöket? Ha ősz, akkor hulló falevelek és színesedő erdő, bágyadt napfény és barangolás. Aki igazán naprakész, az nem csak a trendekkel halad, hanem az aktuális eseményekkel is, így akár közel él a természethez, akár nem, színes faleveleket fest a körmére. Mindjárt mutatjuk is hogyan!

A legegyszerűbb falevél

Válasszuk ki a színeket, amiket alkalmazni szeretnénk. Ezek legyenek a sárguló/piruló/barnuló/demégzöld levelek színei, és fontos az is, hogy harmonizáljanak egymással. Válasszunk ki egy színt, amellyel a levelek erezetét festjük. Ez lehet fekete, sötétbarna, de ha az elegancia irányába szeretnénk eltolni a festés hangulatát, akkor arany, ezüst vagy bronz is.

Hogyan fessünk leveles körmöket?

Alapozzuk le a körmöket színtelennel, majd fessük ki az összeset a levelek erezetéhez választott színnel. Amikor megszáradt, keskeny díszítő csíkkal ragasszuk fel a körmeinkre levél erezetét, mintha egy-egy körmünk egy-egy falevél lenne (egy hosszú csík a köröm tengelyén, majd arról kiindulva több rézsútos ág, halszálkaszerűen). Végül, fessük ki a körmöket a kiválasztott színekkel, váltakozva és mielőtt megszáradnak, húzzuk le a díszítő csíkokat. Végül fixáljuk színtelen fedőlakkal.

Ha nem akarunk díszcsíkokkal vesződni, vékony ecsettel is felfesthetjük az erezetet.

Hogyan fessünk leveles körmöket? – túrjunk bele az őszi avarba!

Egyszerre több falevelet is festhetünk a körmeinkre. Alapozzunk színtelennel és vigyünk fel egy alapszínt, majd elszórva naranccsal, pirossal, halványzölddel, bordóval stb. fessünk hosszúkás, ovális foltokat a körmökre. Vékony ecsettel fessük a foltokra a levelek erezetét.

Hogyan fessünk leveles körmöket?

Platán levelet festeni sem ördöngösség: vékony ecsettel rajzoljunk hatágú csillagot, majd a hatból öt ágat vastagítsunk meg kissé, úgy, hogy a közepe felé szélesedjen.

A két levélfajtát alkalmazhatjuk egyszerre és külön-külön is, az elhelyezésük történhet kupacban vagy elszórtan is. Ha elszórtan festjük fel, a köröm szélére fessünk félig „kilógó” leveleket is, vagyis olyanokat, amelyeknek csak egy része látszik. Nem ritka ez sem, ha a körmök végén (akár ombre technikával felvitt kétféle alapszín határán) jelennek meg a levelek. Végül fixáljuk az egészet magas fényű színtelen fedőlakkal.