Készítsünk ecsetet otthon!

Ecsetet készíteni otthon, házilag nem is olyan nagy ördöngősség. Némi odafigyelés és hozzávaló kérdése csupán és bárki készíthet saját ecsetet. Ugye te is belefutottál már abba, hogy számodra rettentően vonzó és izgalmas körömfestést/mintát találtál, amelyet legszívesebben azonnal megcsináltál volna, de nem tehetted, mert hosszú/rövid, vékony/sörte stb. ecset kellett volna hozzá, ami éppen nem állt rendelkezésre a háztartásodban?

Most mutatunk néhány otthon is kiválóan működő módszert, amellyel te is tudsz ecsetet készíteni, méghozzá pont olyat, amilyenre szükséged van, ami kézre áll és szívesen használod, ráadásul fillérekért, a bolti aranyár helyett.

A természetes szőrből készült ecseteket a világon mindenhol nagyra tartják, kiváló tulajdonságaik és kényelmes használatuk miatt, továbbá a tartósság sem elhanyagolható előnyük. A házi ecsetet természetes szőrből készítjük – kutya/macskaszőrből, nyúlszőrből, emberi hajból, hiszen a szintetikus szálak nem jó nedvszívók, nem jó velük festeni.

Készítsünk ecsetet otthon!
Nail polish.

Ecsetet készíthetsz te is: hozzávalók és a munka menete

Szükséged lesz hajvágó ollóra, csípőfogóra, folyékony ragasztóra, radírvégű ceruzára, egy kis csomag szőrre/hajra.

A csípőfogóval szedjük ki a radírgumit a ceruza végén található kis fémhengerből. Fogjunk akkora csomót a hajból/szőrből, amekkora vélhetően elég lesz az ecsetfejhez. Vágjuk a végét egyenesre, majd folyékony ragasztóval kenjük be.

Fogjuk a ceruzát, és kenjük be ragasztóval a radír hűlt helyét is, körbe a fémhenger belsejét is beleértve. Végül illesszük a szőrcsomót a hengerbe, és gyors mozdulatokkal nyomkodjuk a helyére, hogy mindenhol érjen a szőrszálak vége a ceruzához. A fölösleges mennyiségű szőrt tegyük külön. Végül körberagasztózzuk a fémhenger peremét és a hajcsomó találkozását. A csípőfogóval préseljük laposra a hajszálakat magába fogadó fémhengert, ezzel ellapítjuk az ecset formáját és erősebbé tesszük a fogást is.

Ezután jön az ecset formázása hajvágó ollóval. Először vágjuk egyformára a szálakat, majd ha gömbölyű ecsetet szeretnénk, akkor a szélső szálakat, ferdén tartott ollóval vágjuk rövidebbre. Ha dekorecsetre, különösen vékony ecsetre van szükségünk, akkor a széléről addig vágjuk rövidre a szálakat, ameddig annyi marad, amennyi kell.