Körömlakk házilag, avagy keverj magadnak lakkot!

Sokan vagyunk körömlakk-mániások, akiknek az egyik legjobb szórakozás, ha járhatjuk a boltokat, vagy lapozgathatjuk a katalógusokat (online és papíron), majd szemezgethetünk az újabb és újabb színek közül. Ha kijön egy-egy innovatív árnyalat, a szívünk megdobban, és rohanunk felhajtani, hiszen úgy érezzük, hogy nem élhetünk tovább nélküle.

Ha az ember sokat foglalkozik színekkel, trendekkel, előbb-utóbb eljön az életében az a pont, amikor önálló útra indulnak az elképzelései, és kitalál színeket, mintákat, „ez de jó lenne ehhez” jellegű AHA élményei lesznek. Hát nekik kiváló ötlet és eszköz a körömlakk-pigmentek alkalmazása.

A pigment tulajdonképpen festékszemcsét jelent, a testünkben is számos helyen találhatóak ilyenek (pl. haj, szem, bőr). Természetesen a kozmetikai pigmentek ezektől eltérnek, ezek úgy néznek ki, mint a por állagú szemhéjfestékek, csak azoknál is finomabbra őrölt az állaguk. Minél finomabb szemcsékből állnak, annál könnyebb velük dolgozni, annál kevesebb kell belőlük. Kis tégelyekben kaphatóak, amelyekből spatulával vagy ecset szőrével lehet kiemelni és adagolni a finom port.

Körömlakk házilag

Saját körömlakk kikavarása

Színeik rendkívül intenzívek és élénkek, hiszen nagyon nagy arányban tartalmaznak festékszemcséket, a felhasználási körük pedig nagyon széles. Keverhetőek szemhéjfestékbe, rúzsba, körömlakkba is. A színek egymással is keverhetőek, tulajdonképpen mintha festékeket kevernénk, bár – mivel ez mégiscsak por – nem árt némi gyakorlat.

A kozmetikai pigmentek között (gyakran emlegetik varázspor néven is őket), vannak csillámos és gyöngyház-hatásúak is, sőt van olyan is, amelyik kifejezetten mikrocsillám. Ezeket alkalmazhatod színes körömlakkok „effektelésére” is, csak vigyázz, mert ha a pigmentnek van saját színe, az befolyásolhatja az alaplakk színét is. Ha nem akarsz egy egész üvegcse körömlakkot elrontani, vagy ugyanolyan színre színezni, próbálj úgy dolgozni a pigmenttel, hogy műanyaglapra cseppents az elszínezendő körömlakkból, majd ott keverd el a pigmenttel, és ha tetszik a szín, onnan vidd fel a körmeidre ecsettel.