Szép minták őszre

A szép minták őszre trendjeiben nem sokban különbözik az eddig leírtaktól, ahelyett hogy divatirányzatokat mutatnánk be, jöjjön most néhány szép körömminta, amely tökéletes lesz az idei őszi szezonra, vagy akár egészen az ünnepekig (akkorra természetesen külön ünnepi mintákat mutatunk majd).

Ez a manikűr egyszerre negative space, francia, pettyegetett, 4+1, szóval nagyon-nagyon trendi. Ami a színeket illeti, mindenki válaszon saját ízlése szerint, a lényeg az, hogy a színkollekció összességében legyen őszi. Mi fekete alappal mutatjuk be, amelyre világossárga, óarany, bronz, halványzöld minták kerülnek. Természetesen nagyon jól mutat alapnak egy szép mélybarna is. Az alapot igény szerint le is mattíthatjuk. Ami a pöttyöket illeti, lehetnek metálosak vagy natúr színek is.

Alapozzuk le a körmöket színtelen lakkal. A gyűrűs ujjainkat fessük szimplán feketére, majd az összes többire készítsünk francia mintát, úgy, hogy a körömlemez marad színtelen, és a körömvég lesz fekete. Végül a fekete felületet pettyegessük meg a felsorolt színekkel (golyós végű pöttyöző eszközzel vagy radírba szúrt gombostűfejjel). Úgy igazán mutatós, ha a pettyek nem egyforma nagyok (bár az jól mutat, ha azonos színek pettyei egyformák). A teli fekete körmökön csak a hossztengely mentén, egy sávban tegyünk pöttyöket. Ha nem mattítottuk le az alapot, akkor az egészet végül fixáljuk színtelen fedőlakkal.

Szép minták őszre

Szép minták őszre – az őszi lombon átszűrődő fények

Nem sokban különbözik az előzőtől, de azért lényegesen egyszerűbb ez a minta. Itt az összes körmöt színtelen alapozás után lekenjük az alapszínnel. Ez is lehet fekete, feketésbarna, vagy barna, de ha maradunk a címadó képnél, a legjobb a fekete vagy grafitszürke, hiszen a lombok alulról nézve sötétek. Mattítsuk le a körmeinket, majd a kiválasztott színekkel keresztirányban készítsünk pöttyökből álló sávokat (mint pl. a tejút), amelyben főleg világos színek szerepelnek: lazac, halványsárga, világos narancs stb.. A keresztirányú pöttyözés olyan érzetet kelt, mintha valaki éppen hintené a csillámot a körmeinkre, vagy mintha meglibbentené a szél a fejünk fölött ringatózó faágat, és emiatt fénypöttyök tömege jelenne meg a körmeinken.